Verslag workshop ‘Hoe kom ik aan klanten?’

Hoe kom ik aan klanten? Elke ZZP-er stelt zichzelf deze vraag.

Op donderdag 2 februari jl. heeft ZOOOM-lid Daniëlle Pels over dit onderwerp een workshop gehouden voor een volle zaal van leden en introducees. Vanuit haar expertise als Marketeer nam Danielle ons mee door de diverse stappen van het marketing plan voor je bedrijf.

De 4 p’s zijn besproken maar ook de vraag wat jouw missie en visie is. Als je daar een duidelijk antwoord op kunt geven dan heb je al een goede basis voor jouw marketingplan. We zijn aan de slag gegaan met de diverse stappen, zoals het bepalen van onze doelgroep en het oefenen van je pitch.

Focus in je aanbod is van belang! Een klant moet direct kunnen zien (op jouw marketing uiting b.v. je website of je LinkedIn pagina) wat je te bieden hebt. We hebben naar elkaars website gekeken en feedback gegeven op wat we daar zagen. Een collega-ZZP-er die met een frisse blik naar jouw website kijkt en positief kritische feedback geeft; dat helpt jou weer verder.

De deelnemers hadden na afloop diverse aantekeningen, ideeën en tips om direct mee aan de slag te kunnen gaan. Het is mooi om te zien hoe Daniëlle dit in zo’n korte tijd voor elkaar krijgt in een leuke, interactieve workshop. Tijdens de borrel na afloop werd nog uitgebreid doorgepraat over dit onderwerp.

Rina Mulder

Auteur: Krista de Heer

Als grafisch vormgever maak ik websites, huisstijlen en promotiemateriaal voor ondernemers. Zodat zij hun bedrijf met trots en op een professionele manier kunnen presenteren aan relaties en potentiële klanten. Want daar word ik blij van. Een goed design geeft het karakter van jouw bedrijf weer. Zo maak je een betrouwbare indruk en zorg je voor herkenbaarheid. WELK VERHAAL VERTELT JOUW HUISSTIJL OF WEBSITE OP DIT MOMENT? Als dat verhaal niet klopt met jouw diensten, product of doelgroep, dan ben jij dus op zoek naar een professional die jouw huisstijl, drukwerk én website kan verzorgen. Eén betrouwbaar aanspreekpunt voor drukke ondernemers. Voor het verbeteren van je offline én online zichtbaarheid. Van de vormgeving en bouw van je website tot het ontwerpen van je logo of de vormgeving van je boek of advertenties. Gefeliciteerd, je hebt haar gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *