Kyra Lancee geeft het stokje door…

Danielle Pels heeft het stokje aan mij overgedragen, en graag stel ik mezelf even voor.

Mijn naam is Kyra Lancee en eigenaar van Organiseer je Bedrijfsgroei.
Ik woon al vele jaren in Harmelen met mijn man en 2 puberdochters en ik ben al lid van Zooom vanaf de oprichting.

Een omschrijving van mijn werkzaamheden voor dummies

Ik help zelfstandig ondernemers en MKB-bedrijven met het efficiënter inrichten en organiseren van hun werkzaamheden van hun backoffice.

Het begon al vroeg…

Vroeger als ik met een vriendinnetje “dierenwinkeltje” ging spelen, organiseerde ik eerst de hele winkel met alle knuffels en maakte ik prijskaartjes en naambordjes voordat we gingen spelen. Ook als scholier waren mijn boeken op kleur gekaft en veranderde ik mijn kamer regelmatig zodat ik mijn hele kamer weer opnieuw kon indelen en organiseren.

Later in mijn carrière waarbij ik begon als directiesecretaresse merkte ik, dat ik naast de secretariële taken, ik ook automatisch keek of het werk sneller en slimmer kon worden gedaan en of het werk beter georganiseerd kon worden, waarna ik vaak ook het hele secretariaat reorganiseerde.

Toen ik als freelancer en een tijdje als VA (Virtueel Assistant) aan de slag ging bij verschillende bedrijven, zag ik dat heel veel mensen het organiseren van hun werk lastig vinden. Men vind het lastig om structuur aan te brengen, om te plannen en om zaken op een logische manier in te richten. En ik kwam veel gefrustreerde ondernemers tegen die aan het worstelen waren met werkzaamheden waardoor hun energie weg lekte.

En op een gegeven moment dacht ik: ‘Ik moet hier wat mee”. Ik moet deze ondernemers gaan helpen. Ik ga ze helpen met het organiseren van de werkzaamheden, met de zaken op orde stellen en met orde scheppen in de chaos. Ik ga helpen om structuur aan te brengen in de bedrijven én de ondernemers.
Hierdoor krijgen de vastgelopen ondernemers weer overzicht, rust in hun hoofd en op kantoor en meer tijd. Tijd om dingen te doen die ze leuk vinden, waar ze energie van krijgen en waarmee ze kunnen groeien met hun bedrijf. En dat vaak maar met kleine simpele aanpassingen!

Vertel een succesverhaal van jouw afgelopen jaar

 Na een lange periode van afwezigheid door ziekte ben ik het afgelopen jaar weer stapje voor stapje  begonnen met werken. Helaas gaat de weg niet helemaal lekker recht omhoog, maar meer met kronkels, dalen en bergen en pieken, maar tot nu toe heb ik me aardig staande weten te houden en gaan we voorzichtig nog steeds heel langzaam vooruit. Het feit dat ik al weer een paar uren werk in de week en af en toe naar sociale- en netwerk events kan gaan is voor mij een groot succes.

Jouw geheime tip voor succesvol ondernemen

Mijn geheime tip is PLANNEN!

Het klinkt heel simpel, maar in praktijk zie ik dat veel ondernemers worstelen met hun tijd en aan het eind van de dag zuchten dat ze maar 2 taken van hun tot-do-lijstje hebben kunnen afstrepen, terwijl ze de hele dag druk zijn geweest.

Ik adviseer altijd om een realistische dag en weekplanning te maken. (met de nadruk op realistisch!)

Je kunt namelijk niet verwachten dat je bv 3 klantgesprekken, de maandfacturen, 2 offertes, 20 e-mails en 5 telefoontjes kan plegen en voor 15.00 uur kan afhebben, om daarna hollend je kind van school op te moeten ophalen. 

Deel je ochtend in in tijdvlakken van bv. een uur, en zet per uur neer welke taak je gaat doen, te beginnen bij de taak die de hoogste prioriteit heeft. Zet ook een tijd neer voor hoelang je met je e-mail bezig wilt zijn (bv max een uur) en behandel niet direct alles wat niet NU beantwoord moet worden. Plan ook je lunch pauze in en tijd voor een blokje om, om je hoofd leeg te maken. Aan het einde van de dag kun je dan meer taken van je lijst af strepen dan dat je als een “kip zonder kop” de hele dag bezig bent.

Je kunt hier ook een dagplanner voor gebruiken als je dit fijner vindt. 

Ik geef het stokje graag door aan… Alice Abrahams.

Auteur: Krista de Heer

Als grafisch vormgever maak ik websites, huisstijlen en promotiemateriaal voor ondernemers. Zodat zij hun bedrijf met trots en op een professionele manier kunnen presenteren aan relaties en potentiële klanten. Want daar word ik blij van. Een goed design geeft het karakter van jouw bedrijf weer. Zo maak je een betrouwbare indruk en zorg je voor herkenbaarheid. WELK VERHAAL VERTELT JOUW HUISSTIJL OF WEBSITE OP DIT MOMENT? Als dat verhaal niet klopt met jouw diensten, product of doelgroep, dan ben jij dus op zoek naar een professional die jouw huisstijl, drukwerk én website kan verzorgen. Eén betrouwbaar aanspreekpunt voor drukke ondernemers. Voor het verbeteren van je offline én online zichtbaarheid. Van de vormgeving en bouw van je website tot het ontwerpen van je logo of de vormgeving van je boek of advertenties. Gefeliciteerd, je hebt haar gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *