Blog

Dinga van Driel geeft het stokje door…

Ik ben Dinga van Driel. Ik ben vanaf 2011 lid van ZOOOM. In 2010 ben ik mijn bedrijf Drielink Coaching gestart met aanbod voor teamcoaching, training en individuele coaching. De afwisseling vond ik vooral altijd erg leuk. Ik ben een goed voorbeeld van een leven lang leren, het kriebelt snel om toch weer bij te leren en te verdiepen. Ik ga voor kwaliteit: ik ben gecertificeerd en aangesloten bij de coachingskeurmerken: NOBCO en ICF. Dit is belangrijk omdat het aangeeft dat je je vak serieus neemt en je je houdt aan ethische codes. Kortom: kwaliteit staat hoog in mijn vaandel.

dinga van driel

Momenteel ben ik bezig om mijn focus geheel te richten op individuele coaching en specifiek op het verwerken van trauma’s, angsten, stress, burn-out.. Ik heb daarvoor een opleiding gevolgd waardoor je heel snel, zonder te hoeven uitleggen wat er allemaal is gebeurd, tot het gewenste resultaat komt.

Succesverhaal

Mijn cliënt kwam bij mij met een angst om in de file terecht te komen. Ze reed wel auto maar het ging altijd met veel problemen omdat ze van te voren bang was dat ze in de file terecht zou komen. Dat gaf veel stress. Ze had er allerlei angstbeelden bij: ‘dan kan ik geen kant op en stel je voor dat ik dan moet plassen, dat wordt een drama enz.’ Waardoor ze deze angstgedachten had, is voor mij niet van belang. Het gaat om de belemmerende overtuiging waar ze last van heeft. De vraag die haar verder helpt is: wat zou je in plaats daarvan willen? Antwoord: relaxt in de auto zitten, vertrouwen hebben dat als ik in de file kom dat het goed komt enz… Met de methode waarmee ik werk (PSYCH-K) konden we snel en eenvoudig de belemmerende overtuiging omzetten naar helpende overtuigingen waardoor ze er geen last meer van had. Ze stuurde me dezelfde dag nog een bericht dat ze zonder Google Maps naar huis was gereden, muziekje aan, lekker hard meezingen, niets aan de hand. Het was een enorme verademing voor haar. De angst om in de file terecht te komen is verdwenen. Dit is één van de voorbeelden wat mij enorm veel voldoening geeft in mijn werk.

Mijn geheime tip voor succesvol ondernemen

Zorg dat je ambassadeurs creëert. Het werkt beter als een ander zegt dat je goed bent. Het enige wat nodig is, is dat je je werk goed doet. Zorg dat (zoveel mogelijk) mensen weten wat je doet, geef ze de beleving of ervaring en wees duidelijk dat ambassadeurs nodig hebt. Vraag heel concreet of ze je ambassadeur willen zijn. Je zult verbaast zijn hoe leuk mensen dat vinden.
Je kunt bv vragen of ze een referentie willen schrijven voor je website of LinkedIn. Een vraag die ik stel aan het einde van het traject: ‘Jij bent nu klaar, jouw stoel komt vrij, wie gun je deze plek?’ De reactie is vaak dat mensen actief gaan nadenken bij wie ze mij gaan aanbevelen.

Ik geef het stokje door aan Frank Suers.

Verslag LinkedIn-training

Op woensdagavond 7 juni waren we uitgenodigd voor een LinkedIn-workshop door Anoek Schippers.

Vooraf kregen we allen toegang tot haar online leeromgeving. Met het doorlopen van de eerste stappen bleek bij mijn eigen profiel dat aardig wat data verouderd was, dus dit was een ideaal opschoon-moment.

Ook tijdens de avond gaf Anoek een enorme lijst van actuele tips die voor zowel de starter als de ervaren LinkedIn-gebruiker nuttig waren. Iedereen mocht ook binnen 2 weken na de workshop nog feedback vragen over de gemaakte aanpassingen van zijn profiel.

Ik dacht dat ik al aardig bij was met LinkedIn, maar ik heb super veel geleerd die avond!

Marleen Strien – van Trommelen
tutticreations.nl

Ine van Leeuwen geeft het stokje door…

 

ine van leeuwen
Ik ben Ine van Leeuwen. Sinds de oprichting ben ik lid van ZOOOM. Ik heb destijds het logo ontworpen en jarenlang alle grafische uitingen verzorgd. Als grafisch vormgever werk ik voor uiteenlopende opdrachtgevers in verschillende branches. Werken voor dienstverlenende organisaties in het sociale domein is waar mijn hart ligt.

Succesverhaal

Eigenlijk is mijn succesverhaal vrij recent en ook nog volop bezig! Ik ben namelijk een boek aan het vormgeven voor de stichting ‘Wij zijn nooit voorbij’. Deze stichting geeft een boek uit waarin vijftien verhalen komen van ouders die hun kind hebben verloren. Een verlies dat niet alleen tranen, maar ook heel veel liefde kent.

In deze opdracht kan ik alles kwijt; luisteren, invoelen en zoeken naar waardevolle informatie in de verhalen, om een passende vertaling te maken naar de vormgeving. Het is altijd weer spannend om een ontwerpvoorstel aan te leveren en de uitgever was zelfs ‘sprakeloos’ over mijn voorstel en het verhaal daarachter. Nu ben ik volop bezig met de vormgeving van het boek, heb ik contact met de ouders en probeer ik zoveel als mogelijk hun wensen door te voeren in de vormgeving.

Met deze opdracht zit ik echt in een flow; heerlijk!

Ik geef het stokje door aan Dinga van Driel van Drielink Coaching.

Even voorstellen: Patty Rietveld

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Patty Rietveld, getrouwd met Patrice en samen zijn wij trotse ouders van Lauren. Na een carrière van ruim 25 jaar als juridisch secretaresse en hoofd secretariaat in de advocatuur ben ik in 2020 mijn eigen onderneming gestart. Als juridisch virtual assistant werk ik (locatie-onafhankelijk) voor en met advocaten zodat zij hun aandacht kunnen richten op het bijstaan van hun cliënten. Door secretariële, administratieve en organisatorische taken van hen over te nemen werken we samen aan de groei van hun praktijk.
patty rietveld

Daarnaast word ik door advocatenkantoren ingeschakeld als interim juridisch secretaresse wanneer de continuïteit op het secretariaat onder druk staat. Mensen helpen en praktische oplossingen aandragen is mijn eerste natuur en dat maakt mijn vak ook zo leuk.

Wat is je grootste worsteling?

Mijn grootste worsteling is consistent zichtbaar te zijn op social media. Mijn klanten zijn voornamelijk te vinden op LinkedIn en ik vind het lastig om tijd en inspiratie te vinden voor het schrijven van bijdragen.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op onze dochter die, ondanks alle uitdagingen in haar studie, doorbikkelt op het HBO. Zakelijk gezien ben ik het meest trots op het feit dat ik nog geen dag spijt heb gehad van mijn keuze om voor mezelf te beginnen. Ik geniet van de vrijheid van het ondernemerschap en ik word heel blij van alle positieve feedback die ik krijg.

Wat is je beste investering?

Mijn opleiding bij VA School; een heel erg hands-on en praktische opleiding die een goede basis is voor iedere startende virtual assistant.

Wat verwacht je van ZOOOM?

Een prettig netwerk waarin ervaringen uitgewisseld kunnen worden, tips en adviezen wordt gedeeld, een leuke community waarin je elkaar tot dienst kunt zijn en ook gewoon gezellig met elkaar kunt praten. Ik heb helaas al veel leuke sociale activiteiten voorbij moeten laten gaan maar ik zie er naar uit om mijn mede Zooom-leden binnenkort eens te ontmoeten.

Meer weten?

Ik verwacht in ZOOOM een netwerk te vinden waar we elkaars netwerk kunnen versterken en kunnen leren van elkaar. Vanuit verbinding kom je verder. Ik kijk er naar uit jullie beter te leren kennen!

M 06-22 57 79 72
E-mail: info@pattyva.nl
Website: www.pattyva.nl
Adres: Bakboordlaan 3, 3448 KG Woerden

logo pattyva

Nicole Fazzi geeft het stokje door…

 

nicole fazzi
Nicole Fazzi-Burgers van Ametista Uitvaartbegeleiding en sinds 2017 lid van ZOOOM, waarvan de eerste 2-3 jaar als lid van de activiteitencommissie. Ik ben uitvaartbegeleider in hart en nieren, werk vanuit liefde, aandacht en rust met de nabestaanden van een overledene samen. Met elkaar maken we een mooie laatste herinnering, een afscheid wat past bij het geleefde leven en troostrijk is voor degene die achterblijven. Zij leven verder zonder partner, vader, moeder, opa, oma, tante, oom, vriend, vriendin, neef, nicht, collega, buurman of buurvrouw …. enz, en een goed afscheid kan daarbij ondersteunend zijn.

Succesverhaal

Als uitvaartbegeleider een ‘succesverhaal’ delen is eigenlijk best een beetje gek … maar aan de andere kant ook niet! Want ik kan heel veel succesverhalen vertellen, mijn streven is om van elk afscheid een succes te maken. En wanneer is het dan een succes? Het is een succes als de naasten er met een goed gevoel op terug kijken, als ze ‘blij’ zijn met hoe de dagen rondom het afscheid en de uitvaart zelf verlopen zijn. Als ze “blij” zijn mij nog een keer te zien na een week of 2, of wanneer ik ze tegenkom in de supermarkt, in een restaurant, op het terras of dansend in het Danskasteel ☺.

Ik ben elke keer weer verbaasd van de betekenisvolle rol die ik mag vervullen, gewoon door er te zijn… te luisteren en te helpen. En dat is elke keer weer anders, elke keer een ‘succes’! Dat geeft mij de energie om er telkens weer opnieuw te zijn voor een nieuwe familie, dag en nacht…

Ik geef het stokje door aan Ine van Leeuwen van IEN grafische vormgeving, IEN laat je ZIEN!

Even voorstellen: Louay Alsamara

Wie ben je en wat doe je?

Wie ben ik? Ik ben Louay en ik ben 1,5 jaar geleden gestart met Sama24.nl. Sama24.nl is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het graveren van producten. Ik graveer o.a. dierenpenningen, sieraden, sleutelhangers en naamplaten. Samen met mijn klant maak ik de leukste gepersonaliseerde cadeaus of dierenpenningen voor je huisdier. Mijn producten zijn van Titanium, dit geeft een heel mooi graveer resultaat en ze gaan heel lang mee. Ben je nieuwsgierig geworden… neem dan een kijkje op mijn website www.sama24.nl

Wat is je grootste worsteling?

Mijn grootste worsteling… dat klinkt heel dramatisch. Ik zou het leuk vinden om in contact te komen met andere ZZP-ers zodat we ervaringen kunnen uitwisselen en tips en tricks.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots op mijn eigen merk Sama24.nl®

Wat is je beste investering?

Mijn beste investering… mijn tijd en ervaring die ik steek in mijn eigen bedrijf.

Wat verwacht je van ZOOOM?

Ik verwacht te kunnen netwerken en wat tips en tricks van andere ZZP-ers.

www.Sama24.nl