Nieuw lid Saskia Vrickx stelt zich voor

Ik ben Saskia Vrickx van fysio de hoofdzaak – Woerden. Aangenaam kennis te maken!

Wie ben ik?

In een vorig leven ben ik opgeleid en werkzaam geweest als Facilitair Manager. Ook dit is een functie waarin zorg voor mensen centraal staat. Echter, hierin miste ik het contact met de mensen aan wie de zorg geleverd moet worden. Ik ben opnieuw gaan studeren. In 2009 Fysiotherapie afgerond en daarna volgde vrij snel de specialisatie in orofaciaal fysiotherapie.

Het hoofd

Het hoofd vind ik het allermooiste domein binnen de fysiotherapie. In het hoofd zit je persoonlijkheid, je gedachten en al je zintuigen. Functioneert dit niet of niet goed dan belemmert dit je enorm in je dagelijks leven. Verder is je gezicht het venster naar de buitenwereld; hiermee communiceer je en maak je contact met de mensen om je heen. Ik vind het heel waardevol om mensen, in dit belangrijke gebied van het lichaam, te kunnen begeleiden bij herstel.

De hoofdzaak

Na ruim tien jaar als werknemer bij een grote praktijk te hebben gewerkt, ben ik afgelopen Valentijdsdag gestart met een eigen praktijk ‘fysio de hoofdzaak’ om mij – met heel mijn hoofd en hart – op orofaciale fysiotherapie te richten.

Naast mijn taken als fysiotherapeut doe ik er graag iets bij met mijn hoofd:

 • Kwaliteit van denken en handelen is essentieel voor de hele beroepsgroep/alle fysiotherapeuten.  Daar lever ik graag een bijdrage aan. Naast met behandelingen met patiënten werk ik als intervisiecoach voor KNGF en Keurmerk.
 • Sinds 2018 ben ik betrokken bij de NVOF als bestuurslid PR & Communicatie; in deze functie kan ik eerdere werkervaringen en mijn passie voor het orofaciale vakgebied kwijt.
ZOOOM

Een paar maanden geleden las ik een stukje van ZOOOM in de krant. Dit sprak mij direct aan.

Ik heb contact gezocht omdat in graag samenwerk. Ik realiseer me dat voor het runnen van een bedrijf heb je meer nodig hebt dan alleen je eigen vakkennis. Er zijn ook gebieden waar ik juist geen verstand van heb.
Ik vind het mooi om kennis te delen, maar juist ook te leren van anderen. Door het netwerk hoop ik dat we elkaar kunnen aanvullen en versterken. Daarnaast lijkt het me heel gezellig en waardevol om een groep ‘collega’s’ in Woerden te hebben.

Meer weten?
www.fysio-de-hoofdzaak.nl

Voor nu alvast een fijne zomer en ik hoop met jullie persoonlijk kennis te maken op de BBQ!

Wist je dat…

Banner, Koptekst, Vraagteken, Vraag, Probleem, Veel

 • Iedereen zich nu al kan aanmelden voor het jubileumfeest op 8 november?
 • Dat dit een memorabele avond dreigt te worden?
 • We op zoek zijn naar leden die een ZOOOM-team willen samenstellen voor de Drakenbootrace op 14 september voor het goede doel?
 • Onze leden volop van de zomer genieten?
 • Het voorzieningenfonds ‘Het Groene Hart’ inmiddels in de lucht is?
 • Er nog ruimte is om je bij dit fonds aan te sluiten?
 • Je altijd een blog kunt plaatsen op de website, mail de blog naar voorzitter@zzpwoerden.nl

De barbecue; bij hét meest relaxte ZOOOM-uitje ben jij er toch ook?

De jaarlijkse barbecue is echt een traditie geworden binnen ZOOOM. Dit jaar weer terug op het vertrouwde honk bij De Boerinn in Kamerik. Voor wie het nog niet kent; de avondzon is er altijd, het eten is prima en het gezelschap in optimale stemming. Natuurlijk, want we zijn allemaal lekker teruggekomen van een relaxte vakantie en dus goed gemutst.

Bijdrage

Aan leden vragen wij een bijdrage van € 12,50. Wil je als niet-lid kennismaken met ZOOOM, dan betaal je € 25,00. Word je in september lid, dan krijg je € 12,50 retour. Wij vragen iedereen op de avond zelf contant te betalen.
Leden kunnen zich aanmelden via de site https://zzpwoerden.nl/activiteiten/bbq/
Niet-leden vragen wij een mail te sturen naar voorzitter@woerden.nl.

Kijk jij er ook al naar uit? Graag tot dan!

Bestuur en Activiteitencommissie

Samenwerking en gezamenlijke avond met Platform-Z Bodegraven

Afbeeldingsresultaat voor platform z bodegraven

 

 

 

 

Heel leuk om te vermelden dat ZOOOM en Platform-Z, netwerk van zelfstandige professionals in Bodegraven-Reeuwijk, elkaar hebben weten te vinden. We hebben een paar maanden geleden kennisgemaakt en bestuursleden Frank Suers en Els van Veen zijn aanwezig geweest op het 5-jarig jubileum van Platform-Z op 17 mei. Afgesproken is dat daar waar mogelijk we de samenwerking opzoeken om elkaar te versterken. En dat is al direct een feit.

Op 26 november organiseren we in Bodegraven gezamenlijk een Kennis-/Thema-avond met een topspreker. Meer info volgt. Save alvast the date!

Belangrijke wetswijzigingen; ken je ze al?

Boekhouder, Kantoor, Koffie, Calculator, Toetsenbord
Eenmanszaken krijgen nieuw btw-nummer

Voor 1 januari 2020 krijgen ruim 1 miljoen eenmanszaken een nieuw btw-identificatienummer van de Belastingdienst. Dit nieuwe nummer is niet meer gekoppeld aan het BSN-nummer (burgerservicenummer). Dit levert minder identiteitsfraude en meer privacybescherming op. Ben je net gestart? Dan mag je als zzp’er of eenmanszaak als tussenoplossing nu al stoppen met het vermelden van het btw-identificatienummer op je website of bij je webshop.

Kleineondernemersregeling (KOR) verandert

De kleineondernemersregeling (KOR) gaat op de schop. Je krijgt nu btw-vrijstelling of vermindering als je per jaar minder dan 1883 euro aan btw betaalt. In de nieuwe regeling is je totale omzet bepalend of je gebruik kunt maken van de KOR. Heb je straks een omzet van maximaal 20.000 euro binnen Nederland? En wil je vanaf 1 januari 2020 gebruikmaken van de regeling? Meld je dan vanaf 1 juni 2019 aan via de website van de Belastingdienst. Zorg dat je aanmelding voor 20 november 2019 binnen is.

Regelingen die al per april 2019 zijn ingegaan:

Alle overheden moeten e-facturen kunnen ontvangen

Ga je zakendoen met de overheid? Dan kun je je factuur vanaf nu digitaal naar de overheid sturen. Overheden zoals de Rijksoverheid, gemeenten, provincies en waterschappen moeten per 18 april 2019 digitale facturen kunnen ontvangen en verwerken. Hiermee wordt ruim 1 miljard euro op jaarbasis bespaard. Het is makkelijker, nauwkeuriger en sneller.

BIG-nummer van zorgverlener moet vindbaar zijn

Ben je BIG-geregistreerd? Dan moet je vanaf 1 april 2019 je BIG-nummer actief bekend maken op alle plaatsen waar je je beroepsmatig kenbaar maakt. Zoals op je website, briefpapier en op rekeningen. Belanghebbenden en patiënten kunnen zo makkelijker controleren of jij als zorgverlener staat ingeschreven.

bron: KvK

 

Verplichte AOV komt er toch aan?

Toets, Tag, Beveiliging, Label, Symbool

De AOV staat in het principeakkoord over de pensioenen waarover de vakbonden en het kabinet overeenstemming hebben bereikt. De vakbonden en linkse partijen als PvdA en GroenLinks willen zo’n verplichte AOV al jaren. Ze legden de eis tijdens de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel op tafel. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is daar nu in meegegaan.

Volgens de vakbonden is een verplichte AOV noodzakelijk, omdat werknemers nu een oneerlijke concurrentiestrijd voeren met zzp’ers. Veel zelfstandigen hebben zich niet verzekerd en zijn voor werkgevers mede daarom relatief goedkoop, zo beredeneren zij.De afgelopen jaren kwam er steeds meer steun voor die eis, zelfs uit de hoek van de werkgevers.

Geen AOV is gevaar voor zorgstelsel

Bovendien vinden de bonden dat onverzekerde zzp’ers een gevaar vormen voor de maatschappij als geheel. Als een zzp’er op enig moment toch een beroep moet doen op zorg, dan moet de samenleving voor de kosten opdraaien. De betaalbaarheid van ons zorgstelsel zou daarmee in het geding komen.

AOV en zzp’ers

Verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, hoe zit het precies? We zetten wat cijfers voor je op een rij:

 • Er zijn in ons land zo’n 1,2 miljoen zzp’ers.
 • Maar 20% heeft een AOV afgesloten.
 • Een AOV kost al snel honderden euro’s per maand.
 • Een zelfstandige bouwvakker van in de 50 jaar betaalt al gauw tussen de € 400 en € 500
 • Een freelance vormgever die grote delen van de dag achter z’n laptop zit betaalt zo’n € 200 tot € 300.
Waarom nemen zzp’ers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Die vraag is door onderzoekers gesteld. Als meest aangevoerde reden om geen AOV te nemen wordt de hoge premie genoemd. Zzp’ers vinden het gewoon te duur en nemen dus het risico.

ZZP Nederland deed eerder nog onderzoek naar een verplichte aov. Ruim 80% van de respondenten zei toen tegen zo’n verplichting te zijn.

Volgens cijfers van het SEO Economisch Onderzoek kan 30% van de zzp’ers het inkomensgat niet opvangen in het geval van langdurige ziekte of een ernstig ongeval.
Belangenclubs zzp’ers zijn tegen

Belangenverenigingen zijn niet blij met de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering. “Wij weten dat een verplichte AOV voor zzp’ers onuitvoerbaar is, onacceptabel en velen richting de voedselbank zal sturen”, schrijft belangenvereniging ZZP Nederland op Twitter.

Platform Zelfstandige Ondernemers heeft ook grote twijfels: “Voor de insiders is duidelijk dat er een handel gedreven is waarbij inhoudelijke diepgang en realiteitszin niet altijd de meest bepalende kenmerken zijn.” De belangenvereniging wijst daarmee naar GroenLinks en de PvdA als zondebok.

Mogelijk geen verplichting voor zzp’ers met vermogen

Hoe de verplichte AOV eruit gaat zien, is nog niet bekend. Mogelijk komt er een uitzondering voor mensen die voldoende eigen vermogen bezitten om de financiële gevolgen van ziekte zelf op te vangen. Het kabinet heeft al laten weten iets te voelen voor zo’n zogeheten opt-out . Daarmee zouden zzp’ers die veel verdienen dus onder de verplichte verzekering kunnen uitkomen.

bron: IkgastartenNieuwsbriefRabobank

Sta jij al uitgebreid op de nieuwe ledenpagina?

Sta jij nog niet zó op de nieuwe ledenpagina? Zorg dan je je gegevens opstuurt!

Check de mail van de voorzitter van 2 mei met het formulier voor je gegevens (of vraag deze opnieuw aan). Stuur het formulier samen met je bedrijfslogo en portretfoto zo snel mogelijk naar brigitte@dacampo.nl. Brigitte de Veld vraagt met nadruk logo’s aan te leveren in ‘jpg-‘ of ‘gif’-formaat en zeker geen pdf. Zij moet dit dan omzetten en dat kost veel moeite en tijd. Het invullen kost jóu echt niet veel tijd.

Zorg dat je goed zichtbaar bent voor potentiële klanten!

KennisEvent 4 juli: Even uitzoomen – de messen slijpen

Wave, Surfer, Sport, Zee, Surfen, Water

We zijn als zelfstandige ondernemers heel goed in ons vak, zoomen graag in op de vraag van de klant, het organiseren van activiteiten, het nakomen van beloftes, enzovoort. We zijn vaak zo druk dat we geen tijd hebben om even stil te staan; om de messen te slijpen. En dat is juist regelmatig nodig.

Op 4 juli wil ZOOOM-lid Marieke Leentvaar je juist laten uitzoomen. Niet alleen maar met élkaar! In groepjes, om elkaar beter te leren kennen en om met verfrissende energie verder te gaan. Denk eens na over: welke vraag wil jij onderzoeken? Welke situatie vind je lastig. Sta je op een punt waarop je denkt: welke kant wil ik op? Waar sta je met je bedrijf en waar gaat je hart naar uit?

Heb je zin om op een luchtige, interactieve en creatieve manier uit te zoomen, meld je dan aan via deze link.