Blog

Verslag van het ZZP Pre-olympics sportevent

Één voor één druppelden ze binnen: de olympiërs van ZOOOM die zich op hadden gegeven voor een avondje strijden om de roem.

Voordat de gladiatoren mochten laten zien waartoe zij in staat waren kwam Baukje Stam, voorzitster van Betrokken Ondernemen Woerden, vertellen over de mogelijkheid om als ondernemer terug te geven aan de Woerdense maatschappij. Kijk vooral op https://betrokkenondernemerswoerden.nl/ voor meer informatie.

Specifiek vroeg Baukje aandacht voor de twee thema weken vanaf 23 september tot 4 oktober. Het thema zal dan zijn Eenzaamheid. Een maatschappelijk probleem dat in alle lagen van de samenleving zich voordoet. Uit eigen ervaring kan ik zeggen: het is leerzaam om deel te nemen aan de activiteiten van BOW, ik heb al een paar keer meegedaan en het was elke keer weer top.

Toen deze informatie was ingedaald werden we overgedragen aan de deskundige begeleiding van Chris en Edwin van Tafeltennisvereniging Woerden. Ja, inderdaad jongens en meisjes: ZOOOM ging pingpongen.

Na de hoognodige warming up met het campingspel ‘rondje rond de tafel’, gingen we een heus toernooi spelen. Compleet met scheidsrechters, prijzen, supporters en slinks bedrog.

We werden ingedeeld in twee poules en de winnaar van de poules moesten ook nog tegen elkaar zodat er uiteindelijk toch echt één koning pingpong gekroond ging worden.

Ik zal de deelnemers even aan u voorstellen:

 1. Frank – met zijn finesse en tactisch oog trekt hij volle zalen
 2. Sander – door zijn soepele techniek en flitsend voetenwerk is dit zo’n speler waarvoor je naar het stadion komt.
 3. Dave – is met zijn brute kracht en tomeloze energie een lust voor het oog.
 4. Mariken – beschikt over intimiderende charme die menig tegenstander verbouwereerd achter laat.
 5. Maaike – een powervrouw die haar tegenstander maar al te graag alle hoeken van de tafel laat zien.
 6. Luuk – vanwege zijn bedachtzaamheid en strategisch vernuft een ondoorgrondelijke speler
 7. Erik – heeft de beschikking over enorm veel doorzettingsvermogen en is daarmee een keiharde tegenstander die excelleert in het mentale aspect van het spelletje.
 8. Theo – door zijn jongensachtige speelsheid wordt hij chronisch onderschat en hij laat geen moment onbenut om zijn tegenstander daarop te wijzen.
 9. Hans – bezit creativiteit en ervaring waardoor hij de meest listige overwinningen uit het vuur sleept.

Zoals u zult begrijpen ging het er heftig aan toe. Vooraf werden Dave en Sander grote kansen toegedicht, maar tijdens de poule wedstrijden werd al snel duidelijk dat Mariken en Maaike zeer gevaarlijke outsiders waren. Terwijl alle ogen gericht waren op deze talenten bleef Frank consistent doen wat hij moest doen en pakte de glorie.

Toernooi directeur Mieke beloonde zijn arbeid met een mooi prijzenpakket en daarmee bleef de nabeschouwing achter de coulissen nog over.

De tafeltennisvereniging Woerden beschikt over professionele spullen en dat geldt zeker ook voor de bar. Na de prestaties op/aan/bij/achter de tafeltennistafels waren de resultaten op/aan/naast/voor de bar minstens even aansprekend. Ik zal ze kort voor uw samenvatten in een beproefd format de ‘Wist u dat’.

Wist u dat:

 1. Frank terecht gewonnen heeft en dit vierde met een zege tocht door de zaal.
 2. Hier helaas geen beelden van zijn maar wel voor altijd op mijn netvlies gebrand zal staan.
 3. Dave het tafeltennissen geleerd heeft in loondienst maar hij hier als ondernemer geen tijd meer voor heeft.
 4. Maaike 25 jaar geleden op tafeltennis heeft gezeten bij TTV.
 5. Wij niet wisten dat ze al ouder dan 25 was.
 6. Mariken en Hans op 2 november 2024 in Poppodium Bredius een Halloweenparty organiseren.

 

Krista de Heer geeft het stokje door…

Geef een omschrijving van je werkzaamheden voor dummies

In 1995 startte ik als grafisch vormgever/dtp’er in loondienst bij ontwerpbureau’s. Sinds januari 2009 ben ik fulltime ZZP’er. Mijn bedrijf heet Belliz Grafische vormgeving & Webdesign. Als grafisch vormgever en webdesigner ontwerp en maak ik websites, huisstijlen en promotiemateriaal voor ondernemers.
Als je bij mij komt voor een nieuw logo gaan we samen eerst bepalen wat het karakter van je bedrijf of product is. Deze persoonlijkheid wordt omgezet in een tijdloos en helder logo. Hoe? Door de juiste kleuren, vormen en lettertypes te gebruiken. Rond of hoekig, licht of donker, koel of warm, zacht of hard.
Als je je website door mij laat maken dan gaan we eerst samen zitten om door te spreken wat jouw huisstijl, doel en doelgroep is. En dan ga je tekst en beeldmateriaal verzamelen. Daarna ga ik aan de slag om je website te bouwen in WordPress.
Daarnaast help ik, samen met een partner, ondernemers via het programma WebWijzer. Dat geeft handvatten voor het bepalen van de ‘look & feel’ en indeling van je nieuwe website, het schrijven van teksten en het verzamelen van beeldmateriaal.

Krista de Heer Belliz

Vertel een succesverhaal van jouw afgelopen jaar

Wat ik erg leuk vind, is dat ik afgelopen jaar ben toegetreden tot het team van Miss Troubleshooter. Dat bestaat uit samenwerkende zelfstandigen. Miss Troubleshooter is een businesscoach die startende vrouwelijke ZZP’ers helpt met het opzetten van hun bedrijf. Daaronder valt ook de ontwikkeling van een logo en een website en dat gedeelte mag ik voor mijn rekening nemen.

Jouw geheime tip voor succesvol ondernemen

Eigenlijk zeg ik tegen vrijwel alle ondernemers: ga netwerken. En heb geduld. Neem de tijd om een netwerk te zoeken dat bij je past en om een relatie met (potentiële) klanten op te bouwen.

Ik geef het stokje door aan… Wilco Nederhof

Verslag van het Walking Dinner 2024

Walking Dinner, culinair genieten in aangenaam gezelschap.

Woensdag 29 mei was het weer tijd voor een jaarlijkse traditie, het Walking Dinner.
Het concept is bekend, leuke ZZP’ers die in wisselende samenstelling bij verschillende restaurants in Woerden gaan dineren.

Dit jaar waren we welkom bij Plein 7, Bistro de Bock en het Stadshotel. De restaurants hadden hun best gedaan en schotelde ons heerlijke gerechten voor.

De quote van de avond kwam van Laura; was jij bij team friet of niet? Melanie was helemaal weg van de Hemelse modder en Ynske heeft genoten en heerlijk gegeten. Het was een heerlijke avond die we met elkaar afsloten op het terras van de Pompier. Hier gaf Luc een rondje voor ons allemaal, dit omdat vandaag zijn bedrijf precies 13 jaar en 8 maanden bestaat. Dankjewel Luc, namens ons allemaal.

Aan het einde van de avond was er een groot applaus voor Melanie en Saskia, als dank voor de organisatie van deze heerlijke avond.

Op naar het Walking Dinner editie 2025!

Johan van Ogten geeft het stokje door…

Mijn naam is Johan van Ogten, al 7 jaar wonende in Woerden. Samen met mijn lieve vrouw en 2 dochters (5 en 2,5 jaar) wonen wij in de buurt van tournoysveld. Werk vanaf een werkplek op de Oostdam waarbij ik me af kan sluiten om te focussen op de diverse opgaven. Beide zijn we thuis ondernemend, zelf dus een bouwmanagementbureau/tekenbureau en mijn vrouw een grafische ontwerp/een webshop vol handgemaakte cadeautjes en blijmakers voor elk seizoen! (https://www.studioderijk-shop.nl). Het gezamenlijk ondernemen zorgt ervoor dat we elkaar ook sneller begrijpen en elkaar ook gemakkelijk kunnen helpen.
johan van ogten

Geef een omschrijving van je werkzaamheden voor dummies

Met Bouwmanagement van Ogten / Tekenbureau van Ogten ontzorg particulieren, MKB en ontwikkelaars/investeerders bij hun bouwprojecten. Heeft u een verbouwing dan ontwerp ik, teken ik voor de vergunningsaanvraag, begeleid het vergunningstraject, zorg dat er aannemers aangeschreven worden om een offerte uit te brengen en zorgen tijdens de bouw dat er gebouwd wordt zoals vergund/besproken.

Vertel een succesverhaal van jouw afgelopen jaar

Voor mij is het een succesverhaal als het eindresultaat is geworden zoals van tevoren is uitgelegd door een opdrachtgever. Dat het zelfs mooier is geworden dan van tevoren gedacht. Diverse projecten gemaakt afgelopen jaar. Lange tijd in overleg met de gemeente om een vergunning rond te krijgen en als blijkt dat het toch mag dan is het zeker een fijn gevoel. Aan de andere kant ook te maken met bezwaarmakende omwonende wat veel tijd en energie vergt.  

Jouw geheime tip voor succesvol ondernemen

Vorig jaar een cursus gedaan om mijzelf en de drive weer terug te vinden, hierbij ook geleerd om bij je eigen principe te blijven en vanuit deze kant ook je gevoel te laten spreken. Laat zien wat je wilt en hoe je iemand zou kunnen helpen. Droom groot en knip je doelen in haalbare ‘sprints’ op zodat je deze ook kan opvolgen en niet aan het einde van het jaar het gevoel hebt dat je je doel niet hebt bereikt.

Ik geef het stokje door aan… Krista de Heer

Luc van Dam geeft het stokje door…

Geef een omschrijving van je werkzaamheden voor dummies

Ik ben Luc van Dam en mijn bedrijf heet Limes Landschapsadvies. Ik maak plannen voor de inrichting van buitenruimten zoals, tuinen, parken en overige terreinen. Ik ben gespecialiseerd in groen erfgoed, dus voor onder meer de renovatie monumentale tuinen, parken, begraafplaatsen en landgoederen. Mijn bedrijf bestaat dit jaar 14 jaar. Ik ben inmiddels 35 jaar bezig met dit mooie vak.
Luc van Dam

Vertel een succesverhaal van jouw afgelopen jaar

In mijn vak is het altijd erg leuk om een ontwerp gerealiseerd te zien. Omdat ik werk met levend materiaal is het onmogelijk om meteen na aanleg een volgroeid eindbeeld neer te zetten. Bomen hebben nou eenmaal een paar decennia nodig om groot te worden. Tijd en seizoenen spelen een belangrijke rol in mijn vak. Het is ook altijd erg leuk om jaren later naar een project terug te gaan en te zien dat het groeit en daarmee steeds mooier wordt.

Afgelopen jaar heb ik voor een monumentaal park in Haastrecht (Overtuin Bisdom van Vliet) de plannen mogen maken voor het terugbrengen van 3 klassieke parkbruggen. E.e.a. op basis van enkele foto’s van een eeuw geleden. De bruggen zijn gemaakt van onder meer smeedijzer en bewerkt hout, maar voldoen wel aan de hedendaagse gebruikseisen en zijn uiteraard duurzaam gebouwd. Het leuke aan een dergelijk project is dan weer dat het bij de oplevering echt al 100% af is.

Luc van Dam landschapsinrichting

Jouw geheime tip voor succesvol ondernemen

Mijn opdrachten haal ik geheel vanuit mijn netwerk. Ik heb het geluk dat de mensen met wie ik werk (vooral landschapsarchitecten) mij direct benaderen. Vaak schrijf ik de offertes samen met de partners waarmee ik werk en de meeste offertes worden opdracht. Ik heb daarmee heel weinig acquisitiekosten en doorgaans ruim voldoende opdrachten.

Ik geef het stokje door aan Johan van Ogten…

Verslag partnerevent Videomarketing

Op woensdagavond 20 maart, heeft het ZZP-event plaatsgevonden dat door de gemeente Woerden was georganiseerd in samenwerking met ZOOOM.

Laura van Stee (Digitalic) en Aron Dassen (VanSelfie) hebben ons in een workshop meegenomen in de wereld van het maken van video’s. Zij hebben daarbij uitgelegd op welk moment een video met een bepaalde boodschap ingezet kan worden om de aandacht te trekken, klanten te interesseren en klanten te binden.

Nadien was er uiteraard nog voldoende tijd om bij te praten en onderling kennis te maken. De deelnemers ontvangen uiteraard nog de presentie en bijbehorende handhout.

We kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst.

Leendert Wignand, Accountmanager EZ

Verslag AI Proeverij – AI of KI?

Op dinsdag 13 februari 2024 waren we samen met een grote groep van Zooom voor de inspirerende ‘AI Proeverij’ op Polanerbaan 13L in het kantoor van Dave van Oorschot. Jelmer van der Weide van AI Brouwerij (zit in hetzelfde pand als Dave) verzorgde de presentatie.

AI of KI?

Gelukkig konden wij met onze boeren achtergrond Jelmer ook nog wat leren, namelijk waarom dat Kunstmatige Intelligentie niet de afkorting is geworden. Voor de mensen zonder boeren achtergrond: KI staat in de boeren wereld voor Kunstmatige Inseminatie.

Iedereen gaat dit merken in zijn werk. AI gaat niet je hele baan vervangen, maar de kans is wel dat ze sneller iemand zullen inhuren die hier beter/handiger in is. Weten wat je kan helpen bij je functie? Check thereisanaiforthat.com

De meeste dingen zijn niet gratis en als het wel gratis is, dan ben jij het product (het bedrijf leert van jou hoe jij dingen doet en gebruikt de info van jou als gebruiker).

Gratis tools:

chat.openai.com (voor teksten)

www.Looka.com (voor huisstijl)

www.splice.com (voor muziek)

Midlibrary.io (voor juiste stijl plaatjes)

chat.openai.com/g/g-2DQzU5UZl-code-copilot (voor codetaal)

Veed.io (voor video)

Betaalde tools:

MailMaestro (voor Outlook en Gmail: mails samenvatten en actiepunten en reacties formuleren in jouw stijl; 135 euro per jaar)

Betaalde ChatGTP (is beter dan de gratis versie en kan plaatjes maken; 20 dollar per maand)

lalals.com (stemmen van beroemdheden)

Otter.ai (notulen maken)

Doe er je voordeel mee!

Marleen Strien-van Trommelen

Even voorstellen… Susanne van den Bosch-Boekhout

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Susanne van den Bosch-Boekhout. Ik woon met mijn man en twee kinderen in Kamerik. Sinds 1 april 2023 ben ik begonnen met mijn bedrijf Zorgmaatje aan Huis regio Woerden. Ik coördineer aanvullende mantelzorg voor mensen die hulp nodig hebben in de gemeenten Woerden, De Ronde Venen en Stichtse Vecht.
susanne van den bosch-boekhout

Wat is je grootste worsteling?

Tot nu toe is mijn grootste worsteling om naamsbekendheid te krijgen.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik de grote stap heb genomen om met Zorgmaatje aan Huis te beginnen!

Wat verwacht je van ZOOOM?

Leuk om andere ondernemers te spreken en om kennis en natuurlijk gezelligheid te delen!

Meer weten?

www.zorgmaatjeaanhuis.nl/location/woerden

06-81528455

Zorgmaatje aan huis Woerden