Blog

Verslag AI Proeverij – AI of KI?

Op dinsdag 13 februari 2024 waren we samen met een grote groep van Zooom voor de inspirerende ‘AI Proeverij’ op Polanerbaan 13L in het kantoor van Dave van Oorschot. Jelmer van der Weide van AI Brouwerij (zit in hetzelfde pand als Dave) verzorgde de presentatie.

AI of KI?

Gelukkig konden wij met onze boeren achtergrond Jelmer ook nog wat leren, namelijk waarom dat Kunstmatige Intelligentie niet de afkorting is geworden. Voor de mensen zonder boeren achtergrond: KI staat in de boeren wereld voor Kunstmatige Inseminatie.

Iedereen gaat dit merken in zijn werk. AI gaat niet je hele baan vervangen, maar de kans is wel dat ze sneller iemand zullen inhuren die hier beter/handiger in is. Weten wat je kan helpen bij je functie? Check thereisanaiforthat.com

De meeste dingen zijn niet gratis en als het wel gratis is, dan ben jij het product (het bedrijf leert van jou hoe jij dingen doet en gebruikt de info van jou als gebruiker).

Gratis tools:

chat.openai.com (voor teksten)

www.Looka.com (voor huisstijl)

www.splice.com (voor muziek)

Midlibrary.io (voor juiste stijl plaatjes)

chat.openai.com/g/g-2DQzU5UZl-code-copilot (voor codetaal)

Veed.io (voor video)

Betaalde tools:

MailMaestro (voor Outlook en Gmail: mails samenvatten en actiepunten en reacties formuleren in jouw stijl; 135 euro per jaar)

Betaalde ChatGTP (is beter dan de gratis versie en kan plaatjes maken; 20 dollar per maand)

lalals.com (stemmen van beroemdheden)

Otter.ai (notulen maken)

Doe er je voordeel mee!

Marleen Strien-van Trommelen

Even voorstellen… Susanne van den Bosch-Boekhout

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Susanne van den Bosch-Boekhout. Ik woon met mijn man en twee kinderen in Kamerik. Sinds 1 april 2023 ben ik begonnen met mijn bedrijf Zorgmaatje aan Huis regio Woerden. Ik coördineer aanvullende mantelzorg voor mensen die hulp nodig hebben in de gemeenten Woerden, De Ronde Venen en Stichtse Vecht.
susanne van den bosch-boekhout

Wat is je grootste worsteling?

Tot nu toe is mijn grootste worsteling om naamsbekendheid te krijgen.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik de grote stap heb genomen om met Zorgmaatje aan Huis te beginnen!

Wat verwacht je van ZOOOM?

Leuk om andere ondernemers te spreken en om kennis en natuurlijk gezelligheid te delen!

Meer weten?

www.zorgmaatjeaanhuis.nl/location/woerden

06-81528455

Zorgmaatje aan huis Woerden

Ynske Veenstra geeft het stokje door…

Geef een omschrijving van je werkzaamheden voor dummies

Mijn naam is Ynske Veenstra. Ik help vrouwen die niet lekker in hun vel zitten omdat ze overspoeld worden door hun onzekerheid. Dat willen ze veranderen. In de coachingssessies combineer ik het voeren van gesprekken met lichaamswerk, zoals bijv. reiki, omdat ik erin geloof dat lichaam en geest nauw samenhangen. Sinds 2023 ben ik lid van ZOOOM.
ynske-veenstra

Vertel een succesverhaal van jouw afgelopen jaar

Mijn cliënt kwam bij mij omdat ze aan alles twijfelde. Ze voelde zich onzeker en wist niet meer wat ze wilde in haar leven. Een vervelende ervaring tijdens haar stage had ervoor gezorgd dat ‘oprecht dacht dat ze het niet kon’. Ondanks dat ze bijna klaar was met haar studie wilde ze daarmee stoppen en totaal iets anders doen.
Aangezien ze vaak overspoeld werd door allerlei gedachten en emoties, gingen we eerst aan de slag met hoe ze zichzelf tot rust kon brengen. In een andere sessie hebben we de methodiek Walking In Your Shoes toegepast. Ik heb toen voor haar haar grootste belemmerende overtuiging gelopen. Door letterlijk te zien wat het met haar doet, veranderde er bij haar al het een en ander. Ook kwamen er praktische tools naar voren, waarmee ze thuis aan de slag ging. Bij de zesde en laatste sessie kwam er zó’n andere vrouw mijn praktijkruimte binnen. Ze vertelde dat ze weer uitkijkt naar de toekomst en dat ze een stuk minder angstig is voor onbekende situaties. Ook heeft ze meer zelfvertrouwen gekregen en durft ze dat ook uit te stralen. Ze heeft haar studie weer opgepakt en heeft het heel erg naar haar zin op haar nieuwe stageplek. Fantastisch toch!

Jouw geheime tip voor succesvol ondernemen

Vind een business buddy. Het helpt mij enorm om elke maandagochtend de week te starten met mijn business buddy, een andere onderneemster. In maximaal een half uur bespreken we o.a. de focus van die week, de geplande activiteiten (zijn ze realistisch of te ambitieus?), etc. Het is fijn om te kunnen sparren als je ergens tegenaan loopt. Het ondernemerschap is soms best een eenzaam avontuur, dus dan is het fijn om een business buddy te hebben. Ik kan het iedereen aanraden! Ik geef het stokje door aan Luc van Dam…

Verslag van de netwerkwandeling

Een saaie druilerige donderdagavond, dat was het! Maar organisator en ZOOOM-lid Mieke van der Steeg zorgde ervoor dat het weer geen spelbreker werd bij de Netwerkavondwandeling van ZOOOM.

De ontvangst bij Breuren op het verwarmde terras met koffie/thee en een gevulde koek gaf de leden een gevoel van saamhorigheid. Lekker even bijpraten in het nieuwe jaar.

Om 20.00 uur deelde Mieke de leden en introducees in en gingen de 6 groepen 2 minuten na elkaar van start met een leuke flyer waarop de route afgebeeld stond… het bleek een rondje Singel te zijn.

Op de achterzijde van de flyer waren zogeheten gespreksstarters opgenomen die de conversatie opgang kon helpen. Nou, inderdaad dat hebben we geweten… vooral het onderwerp: ‘Welk advies zouden de volgende personen aan je kunnen geven?’ hebben wij in onze groep gewoon omgedraaid. Wij hebben vooral Linda de Mol van advies voorzien. Details over dit advies kunnen altijd worden opgevraagd bij de auteur van dit verslag. 😉 En de foto van onze groep hebben wij genomen op de kade van de Rijn, bij de grootste Woerdense fan van Max Verstappen. Dat is een uniek plekje, en gaf stof tot nadenken over aandacht geven aan je product of dienst.

Na de lekkere wandeling, die vanaf het eerste moment in het teken stond van waar we mee bezig zijn in de markt en hoe we elkaar wellicht konden voorzien van nieuwe contacten en inzichten, kwamen we weer terug bij het terras Breuren voor de naborrel. Voor sommigen was dat chocolade melk met slagroom en anderen namen een lekker wijntje en een snackje.

Mieke, bedankt voor de organisatie van dit erg leuke netwerkevenement! De regen… daar hebben we helemaal geen last van gehad. Samen voor Elkaar!

Jolanda van der Spiegel
The Collections

 

Even voorstellen… José Vergeer

Wie ben je en wat doe je?

Hi, Ik ben Jose Vergeer, 55 jaar en heb mijn eigen administratiekantoor. Mijn klanten zijn kleine zelfstandigen, stichtingen en BV’s en het leuke hiervan is dat iedere ondernemer zijn eigen verhaal heeft. Ik kan ze daarbij helpen om financieel inzicht te krijgen. Ik vind het leuke van mijn werk dat het veelzijdig is en dat ik klanten kan helpen, een tevreden klant daar doe ik het voor.
jose vergeer reken op jose

Wat is je grootste worsteling?

Inmiddels heb ik een leuke vaste klantenkring, makkelijk is dat de klanten elk kwartaal of jaarlijks hun aangiften moeten doen. Daar waar de eerste jaren mijn worsteling acquisitie was, gaat dit nu via via vanzelf. Nu is mijn worsteling een goede balans vinden tussen privé en werk. Ik wil altijd snel vragen beantwoorden van klanten, maar dit moet wel passen in mijn privéleven (gezin, vakanties) en zeker in de piekmaanden heb ik de weekenden nodig om het werk af te kunnen krijgen.

Waar ben je het meest trots op?

Mijn kinderen…maar dit zal niet de bedoeling zijn van deze vraag. Zakelijk gezien dan dat ik een eigen onderneming heb (hoe cliché) en door de jaren heen mijn klanten heb opgebouwd door mond-tot-mond reclame, dat zie ik als een compliment voor mijn werk, waar ik trots op kan zijn.

Wat is je beste investering?

Mijn huis…maar dit is ook niet zakelijk…mijn laptop dan maar, verdere investeringen heb ik niet nodig gehad. Verder een Fiat500 uit het jaar waarin in begonnen ben (2012) met mijn logo achterop, die mij een klant heeft opgeleverd.

Wat verwacht je van ZOOOM?

Veel gezelligheid! Na mijn eerste kennismaking tijdens de ZOOOM wandeling was ik enthousiast om mij direct aan te melden, veel gezellige lot/leeftijdgenoten, veel bekende gezichten, mooie verhalen al gehoord en ik ga er nog veel meer horen komende tijd. Hoop jullie allemaal te ontmoeten.

Meer weten?

www.rekenopjose.nl

Ik heb geen uitgebreide website moet zoekfunctie, de foto is ook al verouderd op deze site, beter is om persoonlijk met mij kennis te maken, mobiel 06-49957570.

Groetjes José

Joyce Hoogerwerf geeft het stokje door

Geef een omschrijving van je werkzaamheden voor dummies

Hi! Leuk dat je dit leest. Mijn naam is Joyce Hoogerwerf en sinds 2022 lid van ZOOOM. Mijn huidpraktijk Skin Power ben ik gestart in 2018. Ik ben begonnen als schoonheidsspecialiste naast mijn opleiding tot huidtherapeut. Inmiddels zijn mijn werkzaamheden meer gericht op huidtherapie. Nu hoor ik je misschien denken wat doet een huidtherapeut?

joyce hoogerwerf

Ik leg het vaak als volgt uit: ‘Als huidtherapeut ben je de fysiotherapeut voor de huid. Ik ben een paramedici voor de huid en behandeld de zieke en aangedane huid, maar ook het stukje onderhouden. Je kunt hierbij denken aan acne, pigmentvlekken, couperose, maar ook huidveroudering en ongewenste haargroei.’

Vertel een succesverhaal van jouw afgelopen jaar

Een van mijn succesverhalen is wel deze dame die bij mij binnen kwam met erg veel onzuiverheden. Zij had van alles geprobeerd, zoals thuisproducten en behandelingen bij een andere schoonheidsspecialiste/ huidtherapeut. Ik heb haar advies gegeven over producten specifiek voor haar huid, peelings, dieptereiniging en uiteindelijk microneedling. Met dit prachtige resultaat.

skinpower

Jouw geheime tip voor succesvol ondernemen

Doe wat je het allerleukste vindt. In mijn beroepsvak hoeft dat niet alle behandelingen te zijn. Ik kies hierbij voor de behandelingen waar ik energie van krijg.

Ik geef het stokje door aan Ynske Veenstra…

Stresshantering voor ondernemers

Donderdag 16 oktober 2023

Met de nodige stress -en het schaamrood op mijn kaken vanwege de vertraging -schrijf ik op zondagmiddag dit stukje over een kennis bijeenkomst van ZOOOM van meer dan een maand geleden.

De hectiek van de dag in mijn drukke praktijk, naast familieomstandigheden, cursus geven, inhalen van studiedagen en verbouwing in het huis.
Je leest het al: de stress kan in het leven van ZZP-er aardig oplopen… Ik -en iedereen die, die avond aanwezig was – kan dus wel wat ontspanning en tools voor stressvermindering gebruiken.

Op donderdag avond 16 oktober komen wij in Plein 7 bijeen, na koffie en lekkere zoetigheden start de workshop van Henk Barends van HTW en van Anja Gerritsen van Coaching Woerden.

Henk bijt het spits af met toelichting over zijn praktijk HTW; het is ‘het adres voor al je stress…’. En vertelt de basis beginstelen van hypnose therapie. Dit is geen show zoals bij Rasti Rostelli, maar gedegen therapie. Henk benadrukt dat je onder hynose niet ‘weg’ bent. Je krijgt alles mee wat er gebeurt en je controle hebt – en houdt. Wil je iets niet, dan gebeurt het ook niet. Uit de hypnose stappen kan op ieder moment. 
Maar sta je er voor open? Dan kan hypnotherapie jouw leven positief veranderen.

Hypnotherapie werkt bij; 
stress en burn-out
angst en fobiën
verslavingen (roken, drugs en alcohol) 
afvallen
trauma’s 
onzekerheid en faalangst
lichamelijke klachten zoals migraine en PDS
en nog veel meer

Een behandeling start altijd met een intake (deze is gratis).
De resultaten van hypnotherapie zijn gunstig als je het vergelijkt met cognitieve gedragstherapie of psychotherapie. Namelijk minder behandelingen – en dus minder kosten – met een goed resultaat 
(zie schema op foto).

Belangrijke voorwaarde voor het slagen van de therapie is geholpen willen worden, vertrouwen hebben in de therapie en de behandelaar en de bereidheid om het ‘werk’ te doen – net zoals je bij de fysiotherapeut daar moet je ook je oefeningen doen (zegt de orofaciaal fysiotherapeute in mij).

Na het informatieve gedeelte laat Henk de Swan techniek (en ideo-motorische beweging) zien. En tot onze verbazing beweegt inderdaad de arm.

Anja pakt daarna het stokje over en vertelt haar werk bij bedrijfsmaatschappelijk werk van de politie. Zij legt uit welke de hersendelen, de rol van het reptielenbrein en het limbisch systeem, en hormonen die actief worden bij stress. En hoe die positief kunnen worden beïnvloed.

De belangrijkste tips zijn: 
zorg voor voldoende slaap en beweging(rustig). Probeer gezond te eten -> matig met suiker, alcohol en vet eten.
Ontspanning en momenten om op te laden. Blijf dingen doen waar je van geniet. En leef naar je waarden.
Ook blijkt deze avond dat open en eerlijk zijn een heel goed middel is om even jezelf te herpakken. Een mooi en krachtig moment. Een duidelijk voorbeeld dat je emoties of kwetsbaarheid kunt laten zien en dat dit stress verlaagt.

Verder legt zij de Emotional Freedom Technique (EFT) methode uit; hierbij maak je gebruik van ‘tappen’ om stress te verlagen. Ook noemt zij grounding (aarden) als een stressverlagende techniek en komt mindfulness aan bod.

Een ontzettend leuke en leerzame bijeenkomst. Namens alle aanwezigen dank aan Henk en Anja.

En nu ga ik het geleerde in de praktijk brengen en lekker op de bank hangen met de kat op schoot een boek in de ene hand en een glaasje wijn in de andere (eentje natuurlijk). Voldoende ontspanning om maandag weer klaar te staan voor de komende werkweek.

Saskia
Fysio de Hoofdzaak (fysio-de-hoofdzaak.nl)