Verslag van de reanimatiecursus

Op woensdagavond 6 oktober stapte ik, een beetje gespannen, het voor mij onbekende ‘De Plint’ aan de Jozef Israëlslaan binnen. Samen met Faritsa, Luc, Mariken en Nicole had ik me namelijk opgegeven voor de reanimatiecursus die door ZOOOM aangeboden werd in verband met het 10-jarig bestaan in 2020. Toen kon het niet doorgaan i.v.m. corona. Maar gelukkig kon het nu alsnog plaatsvinden.

Die gespannenheid: ik was niet de enige die er last van had. Volgens Anita Bakker van Reanimatie Woerden heel terecht, want het is natuurlijk wel iets belangrijks. Anita vroeg als eerste waarom we ons hadden opgegeven. Voor mij (en ik denk voor meer) was de reden dat ik zekerder wilde zijn als ik in een situatie terecht zou komen waarin reanimatie nodig is. Als je weet wat je moet doen durf je waarschijnlijk meer.
Anita stelde ons gerust dat je het eigenlijk niet fout kan doen, behalve als je helemaal niets doet. Die opmerking zorgde er al voor dat de sfeer wat meer ontspannen werd. Ze bracht alles met humor en een knipoog, waardoor het allemaal wat minder beladen werd.

Anita begon met een theoretisch verhaal over het hoe en waarom van reanimatie. Goed om te weten wat jouw handelingen precies als doel hebben. De tweede helft van de avond gingen we de praktijk oefenen op de poppen. Dat was even wennen, maar het ging al gauw steeds beter. Het drukken en beademen is erg intensief!

Een week later vond het tweede deel van de cursus plaats. Deze avond gingen we de reanimatie uitbreiden met het gebruik van een (oefen)AED. Ook hier gold: gewoon doen. Spannend, maar goed om gedaan te hebben. De reacties van de andere deelnemers waren ook enthousiast. We gingen naar huis met een diploma, dank je wel Anita, voor je enthousiaste uitleg.

En in november is de tweede groep ZOOOM-ers aan de beurt!

Krista de Heer
Belliz | Grafische vormgeving & Webdesign

Auteur: Krista de Heer

Als grafisch vormgever maak ik websites, huisstijlen en promotiemateriaal voor ondernemers. Zodat zij hun bedrijf met trots en op een professionele manier kunnen presenteren aan relaties en potentiële klanten. Want daar word ik blij van. Een goed design geeft het karakter van jouw bedrijf weer. Zo maak je een betrouwbare indruk en zorg je voor herkenbaarheid. WELK VERHAAL VERTELT JOUW HUISSTIJL OF WEBSITE OP DIT MOMENT? Als dat verhaal niet klopt met jouw diensten, product of doelgroep, dan ben jij dus op zoek naar een professional die jouw huisstijl, drukwerk én website kan verzorgen. Eén betrouwbaar aanspreekpunt voor drukke ondernemers. Voor het verbeteren van je offline én online zichtbaarheid. Van de vormgeving en bouw van je website tot het ontwerpen van je logo of de vormgeving van je boek of advertenties. Gefeliciteerd, je hebt haar gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *