Verslag over Uitvaartbegeleiding en Levenstestament

Moeilijke gespreksonderwerpen?…..niet als je onze ZOOOM-leden Renée ten Brink en Nicole Fazzi-Burgers hoort tijdens hun presentatie op 25 oktober jl. in het Dorpshuis in Harmelen.

Renée ten Brink is zelfstandig adviseur bij Cretio, een organisatie die zorgt voor perspectief bij de cliënten. Bij ingrijpende veranderingen in het leven of dat van naasten komt er veel op een mens af.  Waar sta je dan? Wat heb je nodig? Hoe nu verder? Deze vragen borrelen dan onmiddellijk op. Aan de hand van verschillende voorbeelden kwam duidelijk naar voren dat Renée namens Cretio mensen ondersteunt met bijvoorbeeld het coördineren van de zorg, administratie, het zijn van gevolmachtigde of zelfs bewindvoerder of curator. Tijdens haar gloedvolle presentatie kwam heel duidelijk naar voren dat het hebben van Levenstestament van enorme waarde is om naasten te ontlasten. Het hebben van een concreet overzicht (hoe is de administratie verzorgd, waar zijn de digitale wachtwoorden of wie heeft de reservesleutels?) zorgt voor overzicht en rust. Renée ten Brink zorgt voor de voornoemde zaken in de provincie Utrecht.

Nicole Fazzi-Burgers nam het stokje over van Renée en sprak vol passie over haar bedrijf Ametista. Ze noemt zichzelf een gids bij een persoonlijke en betekenisvolle uitvaart. Zij helpt op velerlei manieren de mensen, die een naaste hebben verloren, om te gaan met de intense pijn die een rouwproces met zich mee brengt. Nicole geeft uitleg over opbaren, kisten en de laatste verzorging. Ook de verschillende vormen van begraven komen ter sprake: bijvoorbeeld natuurlijk begraven: in de natuur dus, voor bepaalde tijd. Vanzelfsprekend aan deze acties zijn eerst de wensgesprekken met de familie over de uitvaart. Dat kan ook op velerlei manieren. Nicole laat foto’s zien van een Uitvaartwensenspel: een nieuwe manier van het maken van een doordacht plan voor de begrafenis. Kortom voor een uitvaart 2.0 moet je bij Ametista zijn.

De avond van 25 oktober heeft veel inzicht gegeven in zaken waarover, willens en wetens, niet vaak wordt nagedacht. Veel dank Renée en Nicole voor jullie uitleg.

Jolanda van der Spiegel
The Collections

Auteur: Krista de Heer

Als grafisch vormgever maak ik websites, huisstijlen en promotiemateriaal voor ondernemers. Zodat zij hun bedrijf met trots en op een professionele manier kunnen presenteren aan relaties en potentiële klanten. Want daar word ik blij van. Een goed design geeft het karakter van jouw bedrijf weer. Zo maak je een betrouwbare indruk en zorg je voor herkenbaarheid. WELK VERHAAL VERTELT JOUW HUISSTIJL OF WEBSITE OP DIT MOMENT? Als dat verhaal niet klopt met jouw diensten, product of doelgroep, dan ben jij dus op zoek naar een professional die jouw huisstijl, drukwerk én website kan verzorgen. Eén betrouwbaar aanspreekpunt voor drukke ondernemers. Voor het verbeteren van je offline én online zichtbaarheid. Van de vormgeving en bouw van je website tot het ontwerpen van je logo of de vormgeving van je boek of advertenties. Gefeliciteerd, je hebt haar gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *