Luc van Dam geeft het stokje door…

Geef een omschrijving van je werkzaamheden voor dummies

Ik ben Luc van Dam en mijn bedrijf heet Limes Landschapsadvies. Ik maak plannen voor de inrichting van buitenruimten zoals, tuinen, parken en overige terreinen. Ik ben gespecialiseerd in groen erfgoed, dus voor onder meer de renovatie monumentale tuinen, parken, begraafplaatsen en landgoederen. Mijn bedrijf bestaat dit jaar 14 jaar. Ik ben inmiddels 35 jaar bezig met dit mooie vak.
Luc van Dam

Vertel een succesverhaal van jouw afgelopen jaar

In mijn vak is het altijd erg leuk om een ontwerp gerealiseerd te zien. Omdat ik werk met levend materiaal is het onmogelijk om meteen na aanleg een volgroeid eindbeeld neer te zetten. Bomen hebben nou eenmaal een paar decennia nodig om groot te worden. Tijd en seizoenen spelen een belangrijke rol in mijn vak. Het is ook altijd erg leuk om jaren later naar een project terug te gaan en te zien dat het groeit en daarmee steeds mooier wordt.

Afgelopen jaar heb ik voor een monumentaal park in Haastrecht (Overtuin Bisdom van Vliet) de plannen mogen maken voor het terugbrengen van 3 klassieke parkbruggen. E.e.a. op basis van enkele foto’s van een eeuw geleden. De bruggen zijn gemaakt van onder meer smeedijzer en bewerkt hout, maar voldoen wel aan de hedendaagse gebruikseisen en zijn uiteraard duurzaam gebouwd. Het leuke aan een dergelijk project is dan weer dat het bij de oplevering echt al 100% af is.

Luc van Dam landschapsinrichting

Jouw geheime tip voor succesvol ondernemen

Mijn opdrachten haal ik geheel vanuit mijn netwerk. Ik heb het geluk dat de mensen met wie ik werk (vooral landschapsarchitecten) mij direct benaderen. Vaak schrijf ik de offertes samen met de partners waarmee ik werk en de meeste offertes worden opdracht. Ik heb daarmee heel weinig acquisitiekosten en doorgaans ruim voldoende opdrachten.

Ik geef het stokje door aan Johan van Ogten…

Auteur: Krista de Heer

Als grafisch vormgever maak ik websites, huisstijlen en promotiemateriaal voor ondernemers. Zodat zij hun bedrijf met trots en op een professionele manier kunnen presenteren aan relaties en potentiële klanten. Want daar word ik blij van. Een goed design geeft het karakter van jouw bedrijf weer. Zo maak je een betrouwbare indruk en zorg je voor herkenbaarheid. WELK VERHAAL VERTELT JOUW HUISSTIJL OF WEBSITE OP DIT MOMENT? Als dat verhaal niet klopt met jouw diensten, product of doelgroep, dan ben jij dus op zoek naar een professional die jouw huisstijl, drukwerk én website kan verzorgen. Eén betrouwbaar aanspreekpunt voor drukke ondernemers. Voor het verbeteren van je offline én online zichtbaarheid. Van de vormgeving en bouw van je website tot het ontwerpen van je logo of de vormgeving van je boek of advertenties. Gefeliciteerd, je hebt haar gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *