Gonne-Marieke Kroon: Vooral nu online zichtbaar zijn/blijven

Mijn naam is Gonne-Marieke. Sinds de start van ZOOOM ben ik lid en ruim 11,5 jaar de trotse eigenaar van Uw Officemanager.NL. Ik zorg ervoor dat een ondernemer zich kan concentreren op de kerntaken van het bedrijf door werkzaamheden op het gebied van secretariaat, financiële administratie, eventmanagement en online marketing (geheel of gedeeltelijk) over te nemen.

Online marketing

De laatste tijd ben ik steeds meer bezig om ondernemers weg wijs te maken op het gebied van online marketing. De betreffende ondernemers willen weten hoe en wat zij op social media moeten/kunnen doen.

Omdat het nu in deze rare tijd juist zo belangrijk is om online zichtbaar te zijn, wil ik jullie graag een drietal tips geven. Ik heb gekozen voor tips betreffende het platform Facebook. De redenen hiervoor zijn onder meer:

  • In 2019 is het aantal gebruikers gegroeid naar 10,4 miljoen in Nederland. Ter vergelijking: LinkedIn heeft 7,3 miljoen gebruikers in Nederland;
  • Facebook heeft vele mogelijkheden;
  • Facebook is makkelijk in gebruik;
  • In deze periode wordt Facebook nog meer gebruikt dan anders om bijvoorbeeld verveling tegen te gaan.
Tip 1

Mijn eerste tip is om een bedrijfspagina te openen op Facebook als je die nog niet hebt. Met een zakelijke pagina kan je veel meer dan met een persoonlijke pagina. Je kan bijvoorbeeld beter kijken wie je volgt, je kan advertenties maken, je kan berichten inplannen.  En nog veel meer.

Sommige mensen hebben zoveel volgers op hun persoonlijke profiel dat ze bang zijn dat zij die kwijt raken als ze een nieuwe bedrijfspagina aanmaken. Echter, dit hoeft niet zo te zijn. De volgers, vrienden en vriendschapsverzoeken van je persoonlijke profiel krijgen een melding dat jij een nieuwe pagina hebt aangemaakt. En de door jouw geselecteerde profielvolgers volgen automatisch de nieuwe pagina en niet langer je persoonlijke pagina. Via de volgende link, kan je zeer eenvoudig de persoonlijke pagina omzetten naar een bedrijfspagina. Let op, dit kan echter maar één keer. De link is: https://www.facebook.com/pages/create/migrate.

Tip 2

Als tweede tip wil ik je laten zien hoe je op een makkelijke manier volgers kan krijgen op je bedrijfspagina. Indien meerdere mensen een bericht leuk vinden, kan je bij het betreffende bericht klikken op het gegeven duimpje. Je ziet dan wie het bericht leuk vonden en je ziet ook meteen wie jou volgt en wie nog niet. De mensen die jou nog niet volgen, kan je nu zeer makkelijk uitnodigingen door op de uitnodigingsknop naast de betreffende naam te drukken. De kans is groot dat de mensen je gaan volgen aangezien ze niet voor niks het bericht al hebben geliked.

Tip 3

Mijn laatste tip voor deze keer betreft een tool van Facebook die nog niet veel ondernemers kennen. Ook deze tool is alleen te gebruiken bij een zakelijke pagina. Het gaat om het online inplannen van afspraken met jouw relaties.

Hiervoor ga je de zakelijke Facebook pagina en klik je met de linkermuisknop op de blauwe knop rechtsonder de banner. Je kiest voor de optie “Knop bewerken” en vervolgens kies je “Bewerken”. Je kan nu hier voor de optie “Bij je boeken” kiezen. Vervolgens leidt Facebook je door het proces heen, waarbij je keuzes kunt maken op welke dagen mensen kunnen boeken, hoelang de afspraken mogen duren, hoever van te voren er een afspraak geboekt mag worden en of je de afspraken wel of niet goed wilt keuren van te voren. Ook kies je in welke agenda de afspraken moeten worden gezet.

Als je nog nooit iets hebt gedaan op social media en als je niet weet wat je moet plaatsten, begin dan eenvoudig. Maak het jezelf niet te moeilijk. Schrijf over de dagelijkse praktijk, wat jij kan doen voor iemand, geef tips, deel een filmpje over jouw vakgebied. Ik raad je aan om in elk geval een tot twee keer per week op een vaste dag iets te plaatsen en dat dan later uit te breiden.

Kan ik je helpen?

Kom je er niet uit en wil je met mij eens brainstormen over wat je moet plaatsen of heb je andere vragen, neem dan contact met mij op via 06-41594806 of gonne-marieke@uwofficemanager.nl

Meer Facebook tips (en andere onderwerpen) en de mogelijkheid om in schrijven voor mijn wekelijkse nieuwsbrief vind je op mijn website https://www.uwofficemanager.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *