Informatieavond ZOOOM en Gemeente Woerden raakte de ondernemer

Hoe maak je als ondernemer bespreekbaar dat de zaken financieel niet goed gaan? En welke ondersteuning kan de gemeente dan bieden bijvoorbeeld vanuit de BBZ-regeling? Dat was op 8 oktober onder meer onderwerp van gesprek tijdens de informatie- en gespreksavond met de Gemeente Woerden.

Wethouder George Becht van Economische Zaken deelde zijn ervaringen op het gebied van zijn zzp-schap en gaf aan waarom hij het als wethouder belangrijk vindt in contact te zijn met de leden van ZOOOM en andere zzp’ers. Gemeentelijk beleidsadviseur Jozien Horjus gaf een kijkje in de inkomens van de Nederlandse en Woerdense beroepsbevolking. Zij adviseert de gemeente op het gebied van armoedepreventie en -signalering. Abdellatif Harchaoui van Ferm Werk vertelde hoe de zzp’er kan worden gesteund vanuit de BBZ-regeling – bijstand voor zelfstandigen – en benadrukte op tijd aan de bel te trekken, voor jezelf en voor anderen.
Accountmanager Ondernemers Titia van der Maas was ook namens de gemeente aanwezig. Zij heeft met een aantal leden al afgesproken om hen binnenkort op te zoeken.

Kwetsbaarheid en kracht

Het openhartige verhaal van Harm van der Werf over kwetsbaarheid als zzp’er raakte de aanwezigen! Uit eigen ervaring gaf hij ons duidelijke tips hoe alert te zijn op gedragsverandering bij mensen waarbij het ogenschijnlijk goed gaat…maar daarentegen in een diep dal zitten.

“Het was een erg interessante en leuke avond: dank!”

“Dank je wel voor de mooie avond gisteren. Vooral de gesprekken onderling en de stellingen aan het eind van de presentaties hebben mij weer aan het reflecteren gebracht over mijn ondernemerschap. Leuk, erg inspirerend.”

“Dank je wel dat ik gisteren als gast aanwezig mocht zijn op jullie bijeenkomst! Erg interessant en een onderwerp waar niemand mee te maken wil hebben, maar wel kan krijgen. Daarom heel goed zo`n informatieve avond.”

 

 

 

Eén gedachte over “Informatieavond ZOOOM en Gemeente Woerden raakte de ondernemer”

  1. Beste Zoom ers,
    Een bijzondere avond gehad door met name de presentatie van Harm van der Werf.
    Hoe het ondernemen een mens kan ondermijnen,heel goed dat hij liet zien/voelen hoe armoede en overbelasting kan worden herkend. Dit thema is o.a. waarom ik Zoom een prachtig netwerk blijf vinden en de kleine ondernemer ondersteuning verdiend. Chapeau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *