Nieuw lid Saskia Vrickx stelt zich voor

Ik ben Saskia Vrickx van fysio de hoofdzaak – Woerden. Aangenaam kennis te maken!

Wie ben ik?

In een vorig leven ben ik opgeleid en werkzaam geweest als Facilitair Manager. Ook dit is een functie waarin zorg voor mensen centraal staat. Echter, hierin miste ik het contact met de mensen aan wie de zorg geleverd moet worden. Ik ben opnieuw gaan studeren. In 2009 Fysiotherapie afgerond en daarna volgde vrij snel de specialisatie in orofaciaal fysiotherapie.

Het hoofd

Het hoofd vind ik het allermooiste domein binnen de fysiotherapie. In het hoofd zit je persoonlijkheid, je gedachten en al je zintuigen. Functioneert dit niet of niet goed dan belemmert dit je enorm in je dagelijks leven. Verder is je gezicht het venster naar de buitenwereld; hiermee communiceer je en maak je contact met de mensen om je heen. Ik vind het heel waardevol om mensen, in dit belangrijke gebied van het lichaam, te kunnen begeleiden bij herstel.

De hoofdzaak

Na ruim tien jaar als werknemer bij een grote praktijk te hebben gewerkt, ben ik afgelopen Valentijdsdag gestart met een eigen praktijk ‘fysio de hoofdzaak’ om mij – met heel mijn hoofd en hart – op orofaciale fysiotherapie te richten.

Naast mijn taken als fysiotherapeut doe ik er graag iets bij met mijn hoofd:

  • Kwaliteit van denken en handelen is essentieel voor de hele beroepsgroep/alle fysiotherapeuten.  Daar lever ik graag een bijdrage aan. Naast met behandelingen met patiënten werk ik als intervisiecoach voor KNGF en Keurmerk.
  • Sinds 2018 ben ik betrokken bij de NVOF als bestuurslid PR & Communicatie; in deze functie kan ik eerdere werkervaringen en mijn passie voor het orofaciale vakgebied kwijt.
ZOOOM

Een paar maanden geleden las ik een stukje van ZOOOM in de krant. Dit sprak mij direct aan.

Ik heb contact gezocht omdat in graag samenwerk. Ik realiseer me dat voor het runnen van een bedrijf heb je meer nodig hebt dan alleen je eigen vakkennis. Er zijn ook gebieden waar ik juist geen verstand van heb.
Ik vind het mooi om kennis te delen, maar juist ook te leren van anderen. Door het netwerk hoop ik dat we elkaar kunnen aanvullen en versterken. Daarnaast lijkt het me heel gezellig en waardevol om een groep ‘collega’s’ in Woerden te hebben.

Meer weten?
www.fysio-de-hoofdzaak.nl

Voor nu alvast een fijne zomer en ik hoop met jullie persoonlijk kennis te maken op de BBQ!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *