Thema avond 22 november: De Leugenacademie

Leugendetectie voorkomt conflicten en levert je meer op! Niemand wil dat er tegen hem of haar gelogen wordt en toch doet iedereen het meerdere malen per dag.

Soms is dat handig als je iemand niet wilt kwetsen, maar meestal is het van groot belang te weten of je gesprekspartners de waarheid vertellen. Maar hoe weet je en hoe zie je dat? Onze ouders leren ons dat je een ander moet vertrouwen, maar vergeten je de vaardigheden mee te geven om dat te kunnen checken, ze hebben het immers zelf ook nooit geleerd. Wat hebben ze je wel geleerd? Inderdaad….liegen en daarom doen we het allemaal meerdere malen per dag.

Jeroen Ketelaars, de spreker van de avond, is conflictexpert, consultant en trainer in leugendetectie en ervan overtuigd dat kennis van conflicthantering en het kunnen lezen van de ander de setting aan tafel transparanter maakt. Al is het alleen maar omdat de ander weet dat jij in staat bent te zien of die emotie echt is of gespeeld en of dat antwoord is verzonnen of niet. Zo leert hij mensen de ander niet onder druk te zetten, maar te verleiden tot het vertellen van de waarheid, maar niet te vergeten  voor zichzelf betere kansen en resultaten te creëren.

Gepost door

Mikel de Knegt is mediator en financial planner gespecialiseerd in echtscheidingen. Daarnaast is Mikel algemeen bestuurslid van Zooom met, naast allerlei ad-hoc taken, als vaste taken de Zooom website, Twitter en Linkedin. Verder is Mikel zelf ZZP-er sinds 1 januari 2009 en maakte hij deel uit van de kerngroep die Zooom heeft opgericht in 2009.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.