Thema bijeenkomst “Netwerken” 15 maart 2010

Afgelopen maandagavond (15 maart 2010) was het druk in het gebouw van INoffice. Zooom, ZZP Collectief Woerden, organiseerde haar eerste kennisbijeenkomst voor de leden.

Hans van de Poll, lid van Zooom en coach van beroep bij Kenneth Smith, wist 24 Zooom-leden een avond lang te boeien met een interactieve cursus “NETWERKEN, hoe doe je dat eigenlijk?”

In de prettige ambiance van INoffice kregen de toegestroomde Zooom-ers confronterende vragen van Hans van de Poll. Enkele leden vertelden iets in het kort over hun bedrijf en Hans gaf hen tips om het verhaal nog beter en duidelijker te maken.

Het feit dat luisteren naar een verhaal van een andere veel langer duurt dan de spreker zich beseft, was een eye-opener voor iedereen. Ook blijkt uit onderzoek dat netwerken zoveel meer geeft en prikkelt bij een gesprekspartner dan ‘koud’ bellen. Dit omdat 70 % van het verkoopverhaal non-verbaal wordt ondersteund: denk aan lichaamshouding, handgebaren en gezichtsuitdrukkingen.

In het tweede gedeelte van de avond werd er veel geoefend met zinnetjes om het ijs te breken tussen mensen die bijeen zijn op een netwerkbijeenkomst. De simpele openingszinnen: ‘Wat doet u eigenlijk?” En de vervolgvraag: “Doet u dit al lang?” blijken goed te werken op de borrel na de cursus. Alle deelnemers blijken razend enthousiast over de cursus te zijn en gaan druk in de weer om het geleerde in de praktijk te brengen.

Om 23.45 uur ging de laatste bezoeker weg uit het pand van INoffice.

Namens alle deelnemende Zooom-leden danken we Hans van de Poll voor het overbrengen van kennis en kunde. Ook dank aan Dennis Maaswinkel voor zijn gastvrijheid.

Reageren is niet mogelijk.