Ledenblog: Saskia van den Heuvel van B&B De Posthoorn Lodge

Toerisme op micro niveau
16.00 uur in het Klooster Woerden; met knikkende knieën sta ik op van mijn stoel, loop naar voren en kijk naar de 50 bezoekers die zijn neergestreken in de theaterzaal.

‘Dit zijn allemaal vrienden van mij’ houd ik mezelf voor om mijn zenuwen de baas te worden. ‘Ik ga gezellig met ze kletsen!’ Het werkt. De eerste sheet verschijnt en de zenuwen verdwijnen. Ik begin zelfs te genieten! Wat is het leuk om gelijkgestemden toe te spreken!

Gisteren is dus het nieuwe toeristenseizoen in Woerden officieel van start gegaan met de Bijeenkomst Recreatie & Toerisme georganiseerd door Woerden Marketing samen met de Gemeente Woerden. Naast de wethouder Margot Stolk, City marketeer Michiel van der Schaaf en Kitty Kusters van Woerden Marketing mocht ik als B&B Posthoorn Lodge een presentatie verzorgen. Een unieke gelegenheid om het verhaal over onze B&B te vertellen. Toerisme op micro niveau.

Eind januari kreeg ik de vraag of ik invulling wilde geven aan een gedeelte van het programma. Volmondig antwoordde ik: “Ja leuk!” In de 6 weken die volgden ben ik hard aan de slag gegaan.

Wat wilde ik eigenlijk vertellen? En hoe ging dat ook al weer een boeiende presentatie voor de aanwezigen in elkaar zetten? Vele blaadjes rolden uit de printer. Opzet 1 werd opzet 2 en er volgde ook nog een derde en zelfs een vierde versie. De lijn die ik in mijn hoofd had, kwam op een of andere manier maar niet op papier. Er werden onderdelen toegevoegd en net zo hard weer geschrapt. Waarom vond ik dit ook alweer leuk? Waarom ben ik altijd zo enthousiast?

Ik heb mezelf even streng toegesproken: ‘Saskia dit is leuk, je kunt het, én je wilt het!’
En ja hoor de rode draad van het verhaal kwam in zicht. De afbeeldingen werden erbij gezocht samen de bijpassende quotes uit het gastenboek. Ja ja gasten: het gaat tenslotte allemaal om jullie!

Het gaat lukken! Mijn dochters schieten te hulp en vertalen de plaatjes naar een prezi presentatie. Mooi! Manlief telt samen met de meiden het aantal dagen af. Nog 3 dagen dan is mama weer aanspreekbaar, nog 2 nog 1.

En nu is het the day after. Ik heb genoten! Nieuwe contacten gelegd én concrete afspraken gemaakt. Ik barst van de ideeën voor het komende Bed and Breakfast seizoen!

Kom maar op! Je hoort nog van ons!

Saskia van den Heuvel
B&B Posthoorn Lodge

1 reactie » Schrijf een reactie

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.