Ledenblog Daniëlle Pels: Feiten en fabels over ZZP-ers, deel 1

Jij hebt lekker geen baas!

O heeeeeerlijk! Jij hebt geen baas. Het wordt wekelijks tegen mij gezegd. Maar zo zwart-wit is het niet. Ik heb formeel en in hiërarchisch opzicht geen baas. Sterker nog: ik ben eigen baas! Daarentegen heb ik wel opdrachtgevers. En dat zijn ook een soort bazen. Maar die kies ik wel zelf uit. Want als ik geen klik voel. Ga ik niet samenwerken. Ik ben marketeer. Dan moet je goed kunnen sparren met de directeur/eigenaar van een bedrijf. Dan moet je elkaar snappen én uitdagen. En als ik iets geleerd heb tijdens mijn inloondienst-leven is dat een manager waar je niet mee kan samenwerken een energieslurper in het kwadraat is. En dat heb ik nu dus niet meer! En dat is een feit.

Nog zo’n fabel: jij kan zelf je tijd indelen. Euhm, nou nee, niet helemaal….. want als de klus is aangenomen zit er een deadline op. En die verschuift, buiten mijn invloed, nog wel eens en dus werk ik op de meest incourante tijden om alles af te krijgen. Geen probleem want ik vind mijn werk heel leuk. Daar staat tegenover dat ik vakantieperiodes zo veel mogelijk vrij plan. Mijn kinderen zijn nog een paar jaar thuis dus dat is wel zo gezellig. Daar denken zijn overigens soms anders over…..;-)

Je bent eigenlijk nooit klaar. En dat is een feit. Tegelijkertijd denk ik dat dat gevoel een voorwaarde is voor het worden van ondernemer. Altijd kansen zien en mogelijkheden willen uitwerken. Want in dat opzicht is er niks veranderd ten opzichte van mijn tijd dat ik in loondienst was.

Danielle Pels is marketeer en communicatiedeskundige. Met haar bedrijf InterDaan heeft zij een effectieve en snelle methode ontwikkeld om de online (content)marketingstrategie voor een bedrijf te ontwikkelen en daarmee een actieplan in handen te hebben. Heel pragmatisch én met onmiddellijk resultaat. Het gaat erom dat met behulp van een effectieve marketing aanpak, de omzet van een bedrijf groeit.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.