Ledenblog Daniëlle Pels: Feiten en Fabels over ZZP-ers, deel 2

Dat uurtarief, is dat niet een beetje hoog?

Dat uurtarief, is dat niet een beetje hoog? Zo jij loopt binnen! Een van de lastigste aspecten aan ZZP-er zijn vind ik mijn uurtarief op tafel leggen. En dat herkennen veel mensen. Want het klinkt ten opzichte van iemand in loondienst best hoog. Totdat je boekhouder je uitlegt wat je van dat tarief allemaal moet doen! Inkomstenbelasting, btw, premies volksverzekeringen, bijdrage Zvw, arbeidsongeschiktheidsverzekering, pensioenvoorziening, aansprakelijkheidsverzekering, bankkosten, materialen zoals laptop, telefoon, een potje maken voor magere tijden en ga zo maar door.

Schrijf jij met een hark? Gelukkig is dat laatste mij nog nooit gevraagd maar het is een herkenbare zin. ZZP-ers leveren werk waarvoor ze vaak uren declareren. Ten opzichte van de vaste medewerkers in een bedrijf is dat een groot verschil want zij hoeven vaak niet per uur te verantwoorden wat ze doen. En uren schrijven is best confronterend. Das een feit.
ZZP-er zijn is een onzeker bestaan…..Klopt! Net als voor al mijn vrienden die in loondienst zijn. Want hoeveel mensen verloren in jouw omgeving de afgelopen jaren hun baan? Onzekerheid is inherent aan leven.

Netwerken is leuk. Sinds ik het bijwonen van zogenaamde netwerkbijeenkomsten zie als het verbreden van mijn horizon en ontmoeten van nieuwe mensen in plaats van het scoren van opdrachten ga ik weer met plezier borrelen met collega ondernemers. En het grappige is dat ik sindsdien veel meer opdrachten uit mijn netwerk haal! En dat is een feit.

Daniëlle Pels is marketeer en communicatiedeskundige. Met haar bedrijf InterDaan heeft zij een effectieve en snelle methode ontwikkeld om de online (content)marketingstrategie voor een bedrijf te ontwikkelen en daarmee een actieplan in handen te hebben. Heel pragmatisch én met onmiddellijk resultaat. Het gaat erom dat met behulp van een effectieve marketing aanpak, de omzet van een bedrijf groeit.

1 reactie » Schrijf een reactie

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.