Gebruik wat er is

Hieronder de nieuwe blog van Rina Mulder

In een wereld die steeds meer individualistisch is geworden, zie je door de terugtredende overheid juist weer een tegenovergestelde beweging ontstaan. Er vallen gaten in de hulpverlening of opvang omdat de overheid het niet meer voor ons regelt. En er zijn altijd mensen die het door tijdelijke tegenslag of andere omstandigheden minder hebben en hulp nodig hebben, op welke manier dan ook. Steeds vaker zie je initiatieven ontstaan vanuit individuen om de medemens te helpen. In sommige gemeenten is er veel activiteit en wordt er door diverse betrokkenen van alles opgezet. Je ziet ook dat er op hetzelfde moment dezelfde soort ideeën gaan leven. Zo sprak ik met een ondernemer uit Soest en daar is er veel activiteit door inwoners en ondernemers voor diverse groepen in de bevolking. En in Rotterdam weet ik van verschillende initiatieven.

Ook in Woerden is er een levendige interactie van burgers, ondernemers en gemeente.

Het nieuwste initiatief van WoerdenWerkt! zijn de gratis workshops solliciteren, die gegeven worden door Daniëlle van den Berg. Zij geeft (belangeloos) sollicitatietrainingen voor werkzoekenden. De training heeft verschillende niveaus en omvat ook de diverse social media mogelijkheden. Een handvat waar werkzoekenden wat aan hebben. Want hoewel de economie langzaam aantrekt zijn de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt nog maar mondjesmaat merkbaar. Solliciteren is een vak apart en heeft met name te maken met doorzettingsvermogen. De vele afwijzingen zijn een aanslag op je gevoel van eigenwaarde en het is moeilijk om een positieve blik te blijven behouden. Een extra training met allerlei tips en trucs is dan zeer welkom. De trainingen voor de zomer zijn al vol maar ook na de zomer gaat Daniëlle hier mee door. Op de website van Woerden werkt.nl is meer informatie te vinden over de data en de aanmeldingen.

Een mooi initiatief vanuit een inwoner van de gemeente. Of het de gewenste ontwikkeling is maatschappelijk gezien (terugtredende overheid, burgerinitiatieven) weet ik niet; ik constateer slechts wat ik zie gebeuren. Maar maak er gebruik van!

Gepost door

Mikel de Knegt is mediator en financial planner gespecialiseerd in echtscheidingen. Daarnaast is Mikel algemeen bestuurslid van Zooom met, naast allerlei ad-hoc taken, als vaste taken de Zooom website, Twitter en Linkedin. Verder is Mikel zelf ZZP-er sinds 1 januari 2009 en maakte hij deel uit van de kerngroep die Zooom heeft opgericht in 2009.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.