Business Coach en economie in Woerden

De gemeente Woerden heeft een initiatief opgezet om de economie in Woerden te bevorderen onder de noemer Woerden Werkt. Een onderdeel daarvan was de Open Dag van bedrijven op 27 februari jl. Een ander initiatief is het benoemen van drie Business Coaches. De bedoeling van de business coaches is ondersteuning geven aan startende ondernemers in Woerden.

Hoe gaat het in zijn werk? Stel je loopt met het idee een eigen bedrijf te starten maar je twijfelt nog. Of je denkt na over een verhuizing van je bedrijf naar Woerden en je wilt de weg leren kennen in de netwerken, de gemeente en andere bedrijven. In beide gevallen kun je gebruik maken van een business coach. De (startende) ondernemer betaalt een deel en  de gemeente Woerden subsidieert de trajecten met een bijdrage. Ik ben me ervan bewust dat ik ‘preek voor eigen parochie’ want ik ben één van de business coaches. Toch wil ik alvast een voorbeeld noemen. Een echtpaar, dat nu in een uitkeringssituatie verkeert, wil graag weer aan het werk. Zij  hebben het idee opgevat een wasserette/wasserij te starten en in de afgelopen periode al veel voorwerk gedaan. Ze hebben ondersteuning gehad van meerdere partijen in Woerden (zowel financieel als administratief/sociaal) en zijn op het punt van starten. Nu moet het gebeuren, nu moet het bedrijf daadwerkelijk gaan draaien. En daar kan ik als business coach in begeleiden. De spin-off van de start van een nieuw bedrijf proberen we zoveel mogelijk in Woerden te houden. De nieuwe ondernemers hebben een administratiekantoor nodig, drukwerk, een nieuwe website. Ook deze omzet proberen we zoveel mogelijk in Woerden te houden, waarmee een enkel traject meer kan doen voor diverse bedrijven. En daarmee voor de gehele economie in Woerden.

En deze manier van werken zouden ook de reeds bestaande bedrijven in Woerden kunnen oppakken. Als je binnen je bedrijf iets nodig hebt, kijk dan eens in Woerden rond of het daar te vinden is. En als je bedrijf een nevenvestiging is, zorg dan dat je vanuit het hoofdkantoor toestemming krijgt om dit in de lokale markt uit te zetten. Woerden heeft veel te bieden en met elkaar wordt het aanbod versterkt, verbeterd en uitgebreid. Meer informatie is te vinden op woerdenwerkt.nl.

Rina Mulder

Gepost door

Mikel de Knegt is mediator en financial planner gespecialiseerd in echtscheidingen. Daarnaast is Mikel algemeen bestuurslid van Zooom met, naast allerlei ad-hoc taken, als vaste taken de Zooom website, Twitter en Linkedin. Verder is Mikel zelf ZZP-er sinds 1 januari 2009 en maakte hij deel uit van de kerngroep die Zooom heeft opgericht in 2009.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.