Adempauze

Hieronder de nieuwe blog van Rina Mulder:

De zomer is al in volle gang. De scholen gaan dicht en het WK is achter de rug. Het leven komt voor enkele weken in een lagere versnelling. Bedrijven hebben te maken met vakanties van werknemers. De politiek gaat met reces. Het aantal vergaderingen en bijeenkomsten neemt af. De netwerken houden zomerstop. Zelfs de diverse hobby’s worden even stilgelegd. Een periode van rust breekt aan. Als kleine ondernemer vind ik dit een heerlijke periode. Even adempauze.

Voor ons ondernemers betekent het ook minder omzet en dus minder inkomsten. Heb je genoeg gereserveerd vooraf en rekening gehouden met een periode van minder? Anders dan een werknemer heeft een ondernemer geen doorbetaalde vakantie en moet daar dus zelf rekening mee houden en voor reserveren. Of heb je zoveel werk dat je deze zomer gewoon doorgaat, want omzet is tenslotte omzet en wie weet hoe het de rest van het jaar is. Ook dat hoort bij ondernemerschap.

Hoe het ook is, deze komende weken geven de mogelijkheid om bij te werken, op te ruimen en weer frisse plannen te maken. Wat wilden we ook al weer bereiken dit jaar? In januari hebben we plannen gemaakt en doelen gesteld. Hoe ver staan we nu? Na deze periode ligt er weer een aantal interessante opdrachten en activiteiten in het verschiet. Mooi om naar uit te kijken en alvast over na te denken. Voor nu wens ik iedereen een mooie zomer toe!

Gepost door

Mikel de Knegt is mediator en financial planner gespecialiseerd in echtscheidingen. Daarnaast is Mikel algemeen bestuurslid van Zooom met, naast allerlei ad-hoc taken, als vaste taken de Zooom website, Twitter en Linkedin. Verder is Mikel zelf ZZP-er sinds 1 januari 2009 en maakte hij deel uit van de kerngroep die Zooom heeft opgericht in 2009.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.